3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde daha erişilebilir ve daha eşit koşullarda yaşanabilir bir kampüs hedefi için bir araya gelindi. Etkinliğimiz seminer salonunun sesli betimlenmesinin ardından görme yetersizliği olan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencimiz Hayrettin Berha Yıldırım'ın gitar müzikali ile başladı. SUBU Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selma Yılar'ın açılış konuşmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay'ın engelsiz üniversite olma yolundaki hedeflerimize değinmesiyle devam etti. Sonrasında konuğumuz Huzeyfe Aydın'ın hayat hikayesi ve tecrübeleriyle programımızın ilk yarısı sona erdi. Öğle arasında yapılan ikramlar eşliğinde konuklar ve katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu. Öğleden sonraki oturumda ise Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Bingül, engelli bireylerle nasıl iletişim kurulması gerektiğini öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle paylaştı. Akademisyenlerimizden gelen geri dönütler sonrası tüm kampüslerde benzer bir programın hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Etkinliğe katılan konuklarımıza, değerli akademisyen ve öğrencilerimize, Sakarya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Cihan Selek Öz'e teşekkür ederiz.