3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü'nde farkındalık yaratma, işitmenin önemini vurgulama ve işitmeyi medikal ve sosyal boyutu ile ele alma hedefimizi gerçekleştirdik.

Microsoft'un Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında Engelleri Aşan Kadın Kategorisinde birinci olan aynı zamanda Akyazı Mehmet Niyazi Özdemir İlçe Halk Kütüphanesi personeli Belgüzar Aksoy GÜRER, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hizmete sunulan işitme engellilerle ilgili projesini, Dr. Öğr. Üyesi Selma YILAR'ın moderatörlüğünde öğrencilerimiz ile paylaştı.

Seminerimiz Dr. Öğr. Üyesi Selma Yılar'ın medikal işitme anlatımıyla başladı. İşitme engellilerde okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen ‘Kitap+’ adlı mobil uygulaması ve Türkiye’deki işitme engellilerin durumunun konuşulmasıyla devam etti.

Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize ilgileri için teşekkür ederiz.